Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
В Шабла раздават ваучери за отстъпки от «Технополис» при предаване на неработещи електроуреди

В Шабла раздават ваучери за отстъпки от «Технополис» при предаване на неработещи електроуреди


 

Да посрещнем на чисто събуждането на природата


Щом пролетното настроение почука на вратата, идва времето да почистим и освежим домовете, градините и парковете, които стопанисваме. Да посрещнем на чисто събуждането на природата, да дадем път на свежото и новото, като се освободим от непотребното.

По повод настъпването на пролетта и предстоящите Великденски празници община Шабла обявява провеждане на традиционното пролетно почистване в периода от 4 до 17 април 2016 година. Призоваваме гражданите и фирмите да съберат в посочения период натрупаните през зимата битови отпадъци около дома, училището и предприятието, да почистят и освежат прилежащите на домовете и дворовете тротоари, плочници и зелени площи. Препоръчваме отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на друго удобно място за извозване. Извозването им в гр. Шабла ще се извършва от Общинско предприятие БКСТРО чрез работниците от програмите за осигуряване на заетост.

Няма да се извозват строителни отпадъци, лозови пръчки и клони от овощни дръвчета, които  гражданите имат ангажимент да извозват сами.

На 8 и 15 април 2016 година община Шабла и „Елтехресурс” АД организират кампания за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Събирането на старите неработещи и непотребни електроуреди ще става след заявка, подадена на безплатен национален телефон 0800 14 100 и на номер 0885 770 041, както и на електронни адреси order@makmetal.eu и eco@ob-shabla.org, до 14 април 2016 година. На всички, предали неработещи електроуреди, ще се предоставят ваучери за отстъпки при пазаруване във верига магазини «Технополис».

 
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие