Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Започна планирана подмяна на легловата база в трите детски градини в града

Започна планирана подмяна на легловата база в трите детски градини в града


 

За последните няколко години Община Генерал Тошево е влагала значителен финансов ресурс в подобряване енергийната ефективност на училищата и детските градини. Това дава възможност през настоящата година повече общински средства да бъдат инвестирани в модернизация на интериора и обновяване на материалната база в целодневните детски градини. Целта е да се създава оптимална среда за развитие на най-малките деца в трите детски градини в Генерал Тошево – ОДЗ „Пролет”, ЦДГ „Първи юни” и ОДЗ „Радост”. Вече е започнала цялостна подмяна на легловата база.
 
Сега наличните легла са се използвали цели 30 години. Предстои подмяната им с нови. 125 легла и също толкова гардеробчета в най-голямото детско заведение в общината – „Пролет” вече са доставени и подредени. 100 нови детски легла и гардероби ще зарадват малчуганите в ЦДГ „Първи юни”, а ОДЗ „Радост” ще получи 60 легла и 80 гардероби. Във всички детски градини ще бъдат подменени и пейките в помещенията за преобличане.

Така наесен, групите с деца ще бъдат посрещнати с изцяло обновени спални зали, а за тези, които в момента посещават заведенията, е създадена необходимата организация за нормално протичане на учебно-възпитателните дейности.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие