Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Започнаха стрелбите на Шабла

Започнаха стрелбите на Шабла

На зенитния полигон на ВВС Шабла започна тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 2015”. В продължение на четири дни Военновъздушните сили, съвместно със Сухопътни войски и Военноморските сили ще усъвършенстват подготовката на своите формирования за противовъздушна отбрана.

 

Ще се водят  интензивни стрелби с различни типове ракетни комплекси в широк височинно-скоростен диапазон по разнообразни въздушни цели.
Над 700 военнослужещи от Военновъздушните сили участват в тренировката. Учението провежда командирът на ВВС  генерал-майор Румен Радев . Директор е бригаден генерал Анатолий Кръстев, заместник-командир на ВВС. Бойните средства в „Шабла 2015” включват зенитно-ракетните комплекси С-300, „Нева” и „Куб”, изтребителите МиГ-29, самолетите Су-25 и L-39 и вертолетите Ми-17. Гост-участник зенитно-ракетен дивизион на словашките Военновъздушни сили,  включваш 60 военнослужещи, които работят в отличен синхрон с българите
Самолети Су-25, L-39 и хеликоптерите Ми-17 ще стрелят с неуправляемо ракетно и артилерийско въоръжение по надводни цели. Самите надводни цели представляват обемни мишени, разработени от ВВС и тествани по време на морската подготовка на авиацията през месец юни. 

http://armymedia.bg/?p=34289

Видео:Снимка: armymedia.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие