Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Здравните власти: Водата в курорта Русалка вече става за пиене

Здравните власти: Водата в курорта Русалка вече става за пиене

Родители на украинчета заплашвали ръководството на комплекса лично да си прибират децата от лагер и да съдят за безводието

 

Последните водни проби, взети от курортното селище Русалка сочат, че водата е годна за пиене, директно от чешмите. Резултатите излизат само броени дни, след като на 7 и 11 юли здравните инспектори са изследвали за отклонения в микробиологичния и физико-химичния състав на течното злато. Според Регионалната здравна инспекция от чешмите в курорта тече вода, която отговаря на здравните изисквания и няма опасност от зарази.

Близо седмица след потопа в края на юни, родители на украинчета заплашваха ръководството на комплекс Русалка, че лично ще идват до България да си прибират децата от летуване и да търсят наказателна отговорност от всички, които са виновни за това децата им да стоят без питейна вода и възможност да вземат душ по време на почивката си. Учителки на малките чужденци споделяха пред български медии, че по цял ден трябва да мислят как да организират различни забавления за възпитаниците си, за да не ги карат да се потят много, тъй като няма вода в базите, в които са настанени. Преподавателите се оплакваха, че децата стоят мръсни и потни, докато от управата на курорта ги уверявали, че има предостатъчно големи запаси от минерална вода, която ставала и за къпане.  
 
 
 
 
 
 
Снимка: cdn.theatlantic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие