Вторник, 27- ми Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Свят
Поредна Руска Република иска да се включи в България

Поредна Руска Република иска да се включи в България


 

„Чувашите” пожелаха републиката им да се преименува на Волжка България и чувашите официално да бъдат преименувани на Българи. Вече за трети път на територията на Руската федерация област желае подобно нещо. Чувашите сами определят себе си като потомци на древните Българи и като част от една от Българските държави, имала статут на империя.

Република Чувашия, заедно със съседната й Република желаят незабавно да бъдат признати за Българи.

Чувашия е част от древната империя, съществувала тогава като Велика България, която днес познаваме под името Волжка България.
Република Татарстан също влиза в бившата империя. Населението било подложено на масово изтребване, а изселените са били насилствено преименувани на “татари”.
През XX век републиката е просъществувала за две години под името Булгарлък.
Сходна съдба има и друга руска република – Кабардино-Балкария (Стара Велика България), където Балкарците нямат правата на Българите и им е забранено да се самоопределят като такива.

Когато за последен път бяха преброени гражданите в Руската федерация, се оказва, че Българите там са повече отколкото в днешната Република България.

Българите в Русия не могат да разчитат на помощ, закрила и подкрепа от правителството на България. Не рядко важни събития, които се случват в тези републики, биват “услужливо забравени” от външното ни министерство и редица медии.
Снимка: images.focus-news.netВземи линк:

Коментирайте и Вие