Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
„Атака” пусна жалба до главния  прокурор за обявяване на евровота за невалиден

„Атака” пусна жалба до главния прокурор за обявяване на евровота за невалиден


 

В жалба до главния прокурор Сотир Цацаров кандидатите за евродепутати от партия „Атака” Магдалена Ташева, Павел Шопов и Явор Нотев оспорват законността на проведените евроизбори. Националистите са категорични, че при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност.
 
В жалбата пише, че са допуснати няколко закононарушения и се изброяват. На първо място, при провеждането на изборите е установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите. Според атакистите с това престъпление се опорочават изборните резултати и те не отразяват действителната воля на гласоподавателите. Националистите са категорични, че оттам идва и незаконосъобразността на изборните резултати и те не отразяват реалната воля на народа. Политическата сила констатира в оплакването до Сотир Цацаров, че въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не са взели своевременно мерки.

„На второ място, резултатите от изборите бяха опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания. Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот“, допълват още патриотите.
Волен Сидеров и хората му са убедени, че изборните резултати са манипулиран и за членове на Европейския парламент са избрани кандидати, които не представляват българския народ, а определени икономически кръгове.

„С оглед на гореизложеното и на основание чл. 394, ал. 2 от Изборния кодекс, въз основа на настоящата жалба Ви моля да сезирате с мотивирано искане Конституционния съд на Република България да се произнесе по законосъобразността на избора на членове на Европейския парламента на изборите проведени на 25 май 2014 г.“, завършва жалбата ПП „Атака”.
Политическата партия е подготвила искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за Европейски парламент и започва събирането на необходимите 48 подписа. „Атака” ще търси подкрепа и от депутатите от Коалиция за България.
 
Снимка: bezpartien.comВземи линк:

Коментирайте и Вие