Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Дават по 10 000 лв. на семействата на загиналите в наводненията във Варна и Добрич

Дават по 10 000 лв. на семействата на загиналите в наводненията във Варна и Добрич

Ще настаняват бездомни във фургони и училища

 

Повече от 700 са пострадалите къщи във Варна. Броят им в Добрич вече надхвърля 400. Стопаните им са притеснени, че ако не изгубят покрива над главата си заради започналото събаряне на опасните сгради, то покъщнината им няма да изсъхне до зимата. Оплакват се живи, че не е ясно как ще оцеляват с малките си заплати и кредитите, в които са потънали, за да успеят да се сдобият с разрушените си домове. Някои от тях дори не искат да напускат домовете си. Казват, че цял живот са се трудили и за малкото, което имат, а сега няма къде да отидат.

Във Варна вече има готовност бездомните хора да бъдат настанявани във фургони и пригодени за престой училища. Семействата на загиналите в двата града ще получат по 10 000 лева обезщетение от държавата, реши кабинетът „Орешарски”. Парите ще се отпуснат от бюджета на Министерството на труда и социалната политика и ще се изплащат от Агенцията за социално подпомагане.
Все още се издирва 6-годишният Марин, изчезнал в нощта на потопа. Вчера близки на детето окупираха „Аспарухово” в знак на символичен протест. Припомняме, че 3-годипната му сестричка бе открита мъртва.
Снимка: www.dw.deВземи линк:

Коментирайте и Вие