Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Джип уби на място 4-годишно момче край училище в Стара Загора

Джип уби на място 4-годишно момче край училище в Стара Загора


 

Несъобразена скорост сложи край на мечтите и усилията на една майка от Стара Загора. Снощи джип премаза и уби на място 4-годишно момченце, заченато чрез инвитро процедура. Детето било в компанията на двамата си родители и карало колело в пешеходната зона край училище „Васил Левски” на улица „Кольо Ганчев”. Внезапно го връхлетял огромен „Лендроувър”, информира Darik News.

Драмата се разиграла пред десетки очевидци около 19 часа. Джипът блъснал малкия Паоло, докато правел обратен завой на улица „Цар Симеон Велики”. Момченцето починало в ръцете на баща си. Тази сутрин мрежата бе взривена от гневни коментари и закани да се организира мощен протест срещу войната по пътищата. Около 10 часа мястото на злополуката бе затрупано от цветя и свещи в памет на Паоло и в знак на съпричастност с неговите скърбящи родители, които дълго време искали да имат деца и накрая заченали близнаци чрез изкуствено оплождане. Родили им се малкият Паоло и момиченце.
 
Ученици от близкото СОУ „Васил Левски” също заобиколиха мястото, на което е лежало безжизненото телце на прегазеното дете. По думите им всеки ден покрай училището профучавали автомобили без да се съобразяват, че районът е гъсто населен от деца и трябва да бдят за безопасността им на пътя. Всяка втора дума на родителите им била „внимавай!”, защото непрекъснато се притеснявали как ще пресекат, за да влязат в двора на школото. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че ще се направи всичко, за да не се повтарят подобни инциденти.

Междувременно стана ясно, че шофьорът на джипа Георги Сапунджиев е задържан за срок от 24 часа, но се чака заповед да престои в ареста за 72 часа. По данни на полицията в Стара Загора той е жител на града и е на възраст около 45 години. Пред униформените споделил, че изобщо не е разбрал, че блъска дете. Пробите за алкохол и дрога са отрицателни. По всяка вероятност ще отговаря пред съда за причиняване на смърт заради шофиране с несъобразена скорост в населено място и още редица утежняващи случая обстоятелства, като например фактът, че не се е съобразил с ограничителните знаци на пътя.

Снощи около 22:10 часа той е постъпил в Университетската болница на града с оплаквания за прилошаване след побой, информира Дарик. Свидетели на катастрофата забелязали, че близки на детето започнали да удрят Сапунджиев преди полицията да го отведе. Ще остане под медицинско наблюдение два дни, като пред вратата му денонощно ще има охрана.

Погребението на малкия Паоло се състоя днес в 14:30 часа в Стара Загора. Снимката е част от първите фотосесии на него и сестричката му, месеци след дългоочакваната им поява на Белия свят.
Снимка: www.starozagorci.comВземи линк:

Коментирайте и Вие