Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Държавните служители да се осигуряват сами, предлага бивш здравен министър

Държавните служители да се осигуряват сами, предлага бивш здравен министър


 

Ако държавните служители започнат да плащат здравните си осигуровки сами това ще увеличи приходите на Националната здравноосигурителна каса с между 50 и 100% от сегашните. Бившият здравен министър от тройната коалиция д-р Емил Райнов е вносител на предложението, което вече е обсъдено на заседанието за отчета на управлението на кабинета „Орешарски”, разкрива „24 часа”.
Оказва се, че идеята на депутата се одобрява от представителите на бизнеса, настоящият здравен министър Таня Андреева и от Българския лекарски съюз. Според тях, ако 250 000 полицаи, прокурори, военни и съдии започнат сами да се грижат за погасянето на месечните си здравни вноски приходите в касата на НЗОК ще надминават 3 милиарда лева годишно. Установено е, че в момента държавата бави или не плаща редовно здравните осигуровки на лицата, за които се явява работодател. Това налага да се бърка в „кацата” за данъци на съвестните платци и да се покриват здравните осигуровки на държавните служители.
 
За да не се ощетява заплатата на държавните служители има идея тя да бъде увеличена с размера на здравната вноска и при прокарване на реформата тя ще се удържа всеки месец на датата, на която се изплаща трудовото възнаграждение. Така здравето на 1,2 милиона българи повече няма да бъде издържано от другите 1,8 милиона нашенци, които редовно плащат осигуровките си.
 
 
 
Снимка: www.zdravnaposhta.netВземи линк:

Коментирайте и Вие