Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Гласът на Русия: България се готви за война?

Гласът на Русия: България се готви за война?


 

Часове след днешното изказване на Волен Сидеров в парламента, че "в Шабла ще бъде разположено вероятно ядрено оръжие, може би химическо и това ще бъде насочено срещу Русия“ държавното радио "Голос России" излезе с материал, озаглавен "България се готви за война?".

Автор на публикацията е Румен Попов. Препечатваме я без съкращения и редакторска намеса:

В някои градове на България – София, Сливен, Шумен и други младежи получили повиквателни със цел къде да се явят при обявяване на мобилизация в случай на военни действия.

В едно от съобщенията, получено от младеж от Сливен и попаднало на разположение на телевизията „Атака“, се посочва:

"Съгласно задълженията Ви, произтичащи от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, следва да се явите на 21.01.2015 г. от 09:30 до 12:00 ч. или от 13:30 до 17:00 ч. в Областен военен отдел-Сливен, стая № 28 за получаване (връщане) на повиквателна заповед.

Носете настоящото съобщение и военната си книжка.

При неявяване носите наказателна отговорност по чл. 330, ал. 1 от ЗОВС РБ (глоба от 250 до 2 500 лева).

Старши експерт в офис за военен отчет

в община Сливен

печат

подпис"


След като младежите се отзовали на заповедта, било им обяснено, че ги викат за да ги информират къде точно трябва да се явят при обявяване на мобилизация при военни действия.

Според началника на Военно окръжие-Сливен, има поставена задача за комплектуване на някакви формирования, но той така и не отговорил за какви формирования става въпрос и от кого е поставена тази задача.

Странно съвпадение на два фактора. Първият, младежите получили повиквателни дни след посещението в София на държавния секретар на САЩ Джон Кери и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Явно акцията с повиквателните е по нареждане на двамата високопоставени северноатлантически емисари, което било мигновено изпълнено от българските висши служители. Неслучайно при разговорите им в българската столица с ръководителите на България, Русия беше посочена като заплаха за сигурността в Европа. И вторият фактор за получаването на повиквателните – на 20 януари с указ на президента Петро Порошенко в Украйна започна триетапна частична мобилизация. Първият етап ще продължи 90 дни, по време на който се планира да бъдат мобилизирани 50 хиляди души. А общо за трите етапа – 200,000 души.

Ръководителят на западния регионален медиа-център на министерството на отбраната на Украйна Александър Поронюк признал, че съществуват сериозни проблеми с мобилизацията в западната част на страната. Така например, 14 селски съвета отказали да получат повиквателни, а повече от половината от получилите такива не се явили пред медицински комисии, 37% от известените в тази област напуснали територията на Украйна. В Закарпатска област русините (които са от 2 до 4 млн. души) и унгарците (160 хиляди души) отхвърлят мобилизацията и заявяват, че те са против милитаризма, русофобията и това не е тяхна война. В Ивано-Франковска област повече от половината, подлежащи на мобилизация, не се явили пред комисии. В Тернополска област били фиксирани случаи на масово бягство на населението в Русия.

И може би за попълването на всички тези празноти се подготвят българските младежи? Неслучайно от трибуната на Народното събрание лидерът на политическа партия "Атака" Волен Сидеров предупреди "за опасността от въвличането на България във война на НАТО срещу Русия и в близко бъдеще управляващите ще бъдат отговорни за жертвите, които България ще даде в тази война". Ще получи ли българската общественост от управляващите ясен и конкретен отговор за целта на подготвяната мобилизация, или за пореден път всичко ще остане забулено от мъгла и неяснота?

http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_454442.html
Снимка: i2.offnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие