Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Математик, пианист и боксьор спечелиха наградите „Енчо Керязов““

Математик, пианист и боксьор спечелиха наградите „Енчо Керязов““


 


БГНЕС - 25 Февруари 
Математик, пианист и боксьор спечелиха петите награди за деца-таланти на фондация „Енчо Керязов“. Отличията бяха връчени на тържествена церемония по време на спектакъла „Нощ на звездите“ в зала „Арена Армеец“.
Математик, пианист и боксьор спечелиха петите награди за деца-таланти на фондация „Енчо Керязов“. Отличията бяха връчени на тържествена церемония по време на спектакъла „Нощ на звездите“ в зала „Арена Армеец“, предаде репортер на БГНЕС.

Наградите се присъждат за пета година, но за първи път са национални. Водещите на церемонията Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков обясниха защо световноизвестният цирков артист Енчо Керязов подкрепя талантливите деца – заради убеждението си, че успелият човек трябва да върне на обществото част от това, което е получил.
По три деца с изявени дарби и постижения през 2015 г. бяха номинирани във всяка категория. Те бяха представени с кратък видеоклип, след което се качиха на сцената по червения килим. Статуетката в категория „Образование“ бе връчена от кмета на Ямбол Георги Славов на победителя Енчо Мишинев, 12 клас в Математическа гимназия „Атанас Радев”- Ямбол.Негови подгласници с плакети станаха Александър Чергански, 12 клас в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, и Димитър Карев, 11 клас в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“- Хасково. 
В „Изкуства“ победител е пианистът Николай Димитров – 8 клас в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“-Русе, а плакети получиха пианистката Валерия Василенко, 7 клас в НМУ „Любомир Пипков“- София, и любимката на публиката Крисия Тодорова – 5 клас в ОУ „Васил Левски“-Разград. Наградите бяха връчени от продуцента Маги Халваджиян.
Статуетката за най-добър спортист бе за боксьора от Ямбол Даниел Асенов, ученик в 12 клас. Негови подгласници са Иван Стефанов – 11 клас в Спортно училище „Димитър Рохов”- Сливен, и Нургюл Салимова – 6 клас в ОУ „Васил Левски“- с. Крепча. Те бяха наградени от председателя на БОК Стефка Костадинова.
Специални награди имаше и за пет деца с увреждания, които са показали изключителни резултати в спорта. Това се прави за първи път от фондацията. Отличията отидоха при Велико Великов от Варна, Дилян Димитров от Добрич, Иван Стоилов от София, Михаела Михалева от Варна и Панайот Димитров от Добрич.
Освен основните отличия бяха връчени и допълнителни награди от институции и спонсори на деца в различни категории. /БГНЕС

http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4411182/

Вземи линк:

Коментирайте и Вие