Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Медиците от Спешна помощ протестират трети ден

Медиците от Спешна помощ протестират трети ден

Към стачката се присъединяват и лекарите в Хасково за неизплатени заплати

 

Трети ден на протестите на служителите в Спешна помощ. Забранено им е да дават интервюта пред медиите, но се заканват да предприемат по-драстични мерки, ако не се намери кой да чуе и отговори на исканията им. Това коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия шефът на Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов" проф. Милан Миланов. По думите му кризата в здравеопазването наподобява потопа, който заля Добрич и Варна.

Професор Миланов изтъкна, че за възникването на сегашната ситуация е имало симптоми още миналата година и никой не е предприел мерки. Според него до средата на септември хазната ще е пресъхнала и няма да има пари дори за сметките за тока. Той сравни Лекарския съюз с метеоролог, който предвещава какво ще се случи и алармира до компетентните инстанции, но не може да направи нищо повече.
Междувременно в Хасково лекарите се присъединиха към колегите си от Бърза помощ и възнегодуваха срещу забавянето при изплащането на трудовите им възнаграждения. Синдикатите в града стоят зад медиците и ръководят демонстрациите на недоволство. Проблемът в здравните заведения в Хасково не се случва за първи път, твърдят засегнати лица.
Снимка: www.starozagorci.comВземи линк:

Коментирайте и Вие