Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Министър Ангелкова проведе среща с областните управители и кметовете на общини по Черноморието

Министър Ангелкова проведе среща с областните управители и кметовете на общини по Черноморието


 

Министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди с областните управители, кметовете на общини и населени места по Черноморието предстоящите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие и мерки за безпроблемно протичане на летния сезон. Срещата се състоя в София, а в нея участие взеха представители на общините Бургас, Варна, Несебър, Поморие, Аврен, Каварна, Шабла, Обзор, Равда, Синеморец, Кранево, както и на областните администрации Бургас, Варна и Добрич.

„Инициираме срещата, за да обсъдим бъдещите промени в закона, като основната ни цел е заедно да набележим стъпки за подобряване на работата в сектора и гарантиране безпроблемното протичане на Летен сезон‘2016“, каза министър Ангелкова. По време на срещата бе споделено мнението, че оперативният диалог е много важен и само така ще бъде реализирана концепцията за промени в начина на управление и стопанисване на плажовете. Министър Ангелкова поиска всички мнения и предложения да бъдат предоставени писмено на Министерството на туризма, като те ще бъдат взети под внимание.

Към момента са готови първите предложения за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, които предвиждат преминаването на управлението на концесиите на плажовете от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма. В момента те се обсъждат в Народното събрание, като вече са одобрени на заседания на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и в Комисията по икономическа политика и туризъм. Очаква се в близките дни законът да бъде внесен за гласуване от Народното събрание, а след първо четене ще бъдат направени и промени, ако бъде отбелязана такава нужда. Паралелно с това се работи и по финализирането на новата концепция за управлението на плажовете, за която е нужно цялата налична документация да премине към Министерството на туризма. Тогава ще бъдат предложени и фактическите промени в закона, които да гарантират цялостна промяна в начина на тяхното управление. 
Снимка: http://www.tourism.government.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие