Събота, 2- ри Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Намериха трите изгубени момчета в Стара планина. Оцелявали на ръба

Намериха трите изгубени момчета в Стара планина. Оцелявали на ръба


 

Спасители и доброволци намериха трите изчезнали момчета в дебрите на Стара планина. Акцията по издирването им започна миналата събота, след като роднини съобщили в полицията, че нямат вести от тях. Виктор, Веселин и Христо оцелявали буквално на ръба на силите си. Спяли под градушката и пороите като разчитали единствено на подслона на дърветата, защото не могли да намерят пещера. След втория ден, в който никой не ги откривал изпаднали в паника и отчаяние.
Младежите имали късмета да не срещат свирепи и гладни зверове като мечки и вълци. Търсейки изход от гората обаче навъртели пеша над 100 км. Единият от тях увиснал на 90-градусов склон на водопад и бил спасен само от протегнатите ръце на приятелите си. У себе си нямали нито храна, нито вода.

Спомнят си, че вървели само надолу по склоновете, за да намерят главен път и да се ориентират по него, за да се измъкнат от дивата природа. Така намерили чешма и утолили жаждата си. Продължили пътя си с нови сили и една кола препречила пътя им. Разбрали, че са спасени. Щом се прибрали по домовете си установили, че стотици хора са по петите им и ги издирват. И тримата признават, че се изгубили още в началото на прехода, който предприели от хижа „Рай” до връх „Ботев”, за да се позабавляват.
Снимка: www.struma.comВземи линк:

Коментирайте и Вие