Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Обединяване усилията на общините за застраховане на сградния фонд публична общинска собственост

Обединяване усилията на общините за застраховане на сградния фонд публична общинска собственост


 

НСОРБ предлага обединяване усилията на общините за подготовка и провеждане на съвместна обществена поръчка за застраховане на сградния фонд публична общинска собственост. Целта е, защитавайки интересите на общините, да бъде получена икономически най-изгодна оферта, без да се пренебрегват застрахователната стойност на имуществото и рисковете, срещу които ще бъде застраховано то.

Невъзможността на държавния и общинските бюджети да осигурят достатъчен ресурс за покриване на щетите от природните бедствия все повече ни карат да осъзнаем крайната необходимост от осигуряване на застрахователно покритие на общинските имоти и инфраструктура.Бедствените ситуации, в които изпаднаха някои региони в страната през последната година, допълнително обремениха и без това трудното финансово положение, в което са поставени местните власти.

Затова и в отговор на множество запитвания от общинските управи и потребността от застраховане на общинското имущество с изчистени и недвусмислени параметри,  предлагаме обединяването на общините за съвместни действия поне за задължително подлежащите на застраховане общински имоти.
При заявен интерес от поне пет общини НСОРБ, чрез НСОРБ – Актив, ще предложи вариант и условия за подготовката на процедура за съвместно възлагане на обществената поръчка.
Снимка: user.novanews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие