Пон, 4- ти Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Оправдаха Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване на 50 бона

Оправдаха Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване на 50 бона


 

Ден след изборите за нов Европейски парламент стана ясно, че ГЕРБ печели категорично вота. Партията постигна още една победа – съдът оправда бившият вътрешен министър и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по обвинението за длъжностно присвояване на 50 000 лева от бюджета на МВР. Само две заседания по съкратената процедура, както е поискал Цветанов са били нужни на институцията на Темида да изчисти името на дясната ръка на Бойко Борисов от всякакви спекулации, спретнати по думите му от хора, които са засегнати от действията му.

Държавното обвинение е категорично, че ще протестира за решението на магистратите, а според адвоката на Цветанов изходът от процеса е малка крачка за клиента му и голяма за правосъдната система в България. Според прокуратурата мястото на Цветанов е в затвора и то за минимум 5 години.
Цветан Цветанов бе оправдан под мотива, че парите, които е точил от системата на МВР са служили само за обезщетение на тогавашния шеф на антимафиотите във Велико Търново, който е бил отстранен временно от поста си.

На 29 май Цветанов предстои да застане на подсъдимата скамейка, за да чуе още една присъда. Този път ще се гледат неговите 6 отказа да се използват специални разузнавателни средства (СРС-та) срещу бившия шеф на РЗБОП Орлин Тодоров. Днес Цветанов не се извини пред съда за обидните си думи и нападките, нанасяни върху репутацията на правосъдната система, които е изричал в качеството си на вътрешен министър.
 
Снимка: m3.netinfo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие