Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Осъдиха Цветан Цветанов на 4 години затвор

Осъдиха Цветан Цветанов на 4 години затвор


 

За виновен бе признат бившият вътрешен министър и зам-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов за това, че е казал шест „Не”-та на запитвания дали могат да се използват СРС-та за разследването срещу бившия ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров. Днес той чу наказанието си по второто си дело от Софийски градски съд, което гласи, че получава 4 години затвор условно. Това стана, след като прокуратурата поиска Цветанов да бъде лишен от свобода в затворническо общежитие при първоначален строг режим.

Според магистратите тогавашният вицепремиер е извършил престъпление с изключително висока степен на обществена опасност, защото е възпрепятствал разследване. Съдът взе под внимание за окончателната присъда и фактът, че 4 месеца, след като е забранил да се използват специалните разузнавателни средства срещу човека, заради когото е откраднал 50 000 лева от бюджета на МВР издействал заповед Тодоров да бъде прехвърлен на поста разузнавач в БОП в РДВР Велико Търново.
След съдебното заседание осъденият Цветан Цветанов заяви, че не е виновен, а прокуратурата вече не настоява за по-голяма присъда и по това само си личало, че не вярва в мотивите си срещу него.
 
 
Снимка: senzacia.netВземи линк:

Коментирайте и Вие