Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Преградиха пешеходните зони в Стара Загора часове след смъртта на малкия Паоло

Преградиха пешеходните зони в Стара Загора часове след смъртта на малкия Паоло


 

Няколко часа след нелепия инцидент на 2 юни, който отне живота на 4-годишния Паоло в Стара Загора бяха преградени пешеходните зони от улиците, разрешени за движението на моторни превозни средства. Кметът на града Живко Тодоров разпореди да се сложат големи кашпи с цветя на платната, предназначени не за състезания с автомобили, а за разходките на местните жители и гости. Градоначалникът се зарече да се направи всичко възможно, за да не се допускат подобни инциденти. Той обаче добави, че опитът му досега сочи, че пред човешката глупост бариери няма. Според Тодоров шофьорът е престъпник и трябва да лежи в затвора.

Междувременно стана ясно, че 44-годишният шофьор-убиец Георги Сапунджиев вече е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт на пешеходна зона по непредпазливост. Той е настанен в болница в Стара Загора със сътресение, спукано тъпанче и рани по главата и тялото, съобщи Дарик. След трагедията се разнесоха слухове, че родителите на починалото дете са били Сапунджиев, а гневни граждани са го замеряли с камъни.
Едната му ръка е вързана с белезници за леглото, а пред вратата на стаята му стои охрана. Наложена му е мярка „задържане под стража” за 72 часа, но ще остане под медицинско наблюдение до петък. Тогава ще се реши и каква мярка за неотклонение да му се наложи до издаването на присъдата. По информация на началника на Неврохирургията д-р Стефан Шишков Сапунджиев е в шок и част от спомените му се губят.
 
14 000 старозагорци са написали имената си в подписка за забрана на движението на автомобили в централната градска част на града. Една от причините е, че само за един месец на мястото, на което бе прегазен Паоло са станали десетки нарушения. КАТ издали 30 акта на шофьори, злоупотребили с правата си и навлезли в забраненото място. Още преди две години край училище „Васил Левски”, където Сапунджиев премаза детето със своя „Лендроувър” са били поставени заграждения. Така и не се намерили съвестни граждани, които да ги спазват. Дори учениците недоволстват, че родителите, които взимат децата си след часовете профучават оттам без да се съобразяват със Закона.

Очевидци обаче твърдят, че подобни инциденти на окървавената пешеходна алея се случват често, но никой не е обръщал внимание, защото досега не са завършвали фатално. По думите на свидетели на убийството на малкия Паоло, Сапунджиев бил известен сред местните с шофирането си. Постоянно си навличал гнева на съгражданите си. Те са категорични, че никой не е нападал 44-годишния виновник, а след катастрофата веднага е дошла патрулка и го е отвела от мястото.
 
 
Снимка: i.frognews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие