Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Роднини на сводници на съд за неплатени данъци

Роднини на сводници на съд за неплатени данъци


 

Седем роднини на осъдени сводници застанаха пред съда заради неплатени данъци. Обвинението срещу тях е, че са получили по сметките си над 400 000 лв. от дейността на родствениците си, без да декларират тези пари и да платят данъци за тях.

Пламен Демирев, Сехер Кемилова, Стела Христова и Вилдан Хюсеин от село Китанчево са осъдени за трафик на жени в Испания и Германия през 2009 г. Двама от тях са предпочели да изтърпят наказанията си в Германия заради по-лекия режим, останалите са с условни присъди.

Делото срещу техните роднини: Джеват Юсуф, майка му Анифе Юсуфова, Гюлдениз Хюсеин, Ани Иванова, Тюркян Ахмед и Ася Демирева от Китанчево и Севджихан Джемал от Завет днес не тръгна, тъй като две от подсъдимите не се явиха,  на магистратите Джеват Юсуф обясни, че жена му Ани и сестра му Ася са заминали по спешност за Добрич, там 70-годишната му тъща паднала от тераса, настанена е в болницата и имала нужда от придружители.

Според обвинителния акт неплатените от Джеват Юсуф данъци са 4000 лева, от Ани Иванова - 6300 лева, от Анифе Юсуфова – 3400, от Ася Демирева –5300, от Гюлдениз Хюсеин – 9500, от Тюркян Ахмед – 6100, а от Севджихан Джемал – 4300 лева. Три от подсъдимите – Ани Иванова, Гюлдениз Хюсеин и Тюркян Ахмед - са подавали и молби-декларации за социални надбавки, в резултат на което са получили пари от държавата, които не им се полагат.

Делото бе насрочено за 12 март, още на досъдебното производство подсъдимите са дали съгласие за прилагане на съкратената процедура.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1391499
Снимка: poligraff.netВземи линк:

Коментирайте и Вие