Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Сидеров: „Орешарски не изпълни основни неща и трябва да си ходи незабавно”

Сидеров: „Орешарски не изпълни основни неща и трябва да си ходи незабавно”

Лидерът на националистите обвини премиера, че е „клекнал пред един американски лобист”

 

„Атака” поиска оставката на премиера Пламен Орешарски и предсрочни парламентарни избори на 20 юли. Това стана ясно от думите на Волен Сидеров на влизане в Народното събрание тази сутрин.   
„Искаме оставката на Орешарски, защото за тази една година той не свърши нещо полезно за страната. Имахме определените социални и национални изисквания към него като повишаване на доходите, намаляване на ДДС за лекарствата, премахване на плоския данък, който е изключително дясна олигархична мярка. Всичко това Орешарски не го направи. Не изпълни основни неща, които се очакваха и затова трябва да си ходи и то незабавно”, заяви лидерът на „Атака”.

Той изтъкна и фактът, че само преди няколко дни министър-председателят „клекна пред един американски лобист, който дойде в България и като в колониална територия посочи тук да не се прави Южен поток. „Орешарски му клекна. Това беше изключително позорно. Със спирането на Южен поток премиерът показа, че е поредната колониална марионетка”, смята националистът.

Пред журналистите той попита къде са реформъри, протестъри, ГЕРБ, „България без цензура”, които искаха оставка цяло лято. „Не разбирам защо изведнъж се стреснаха, нали всички искаха всички оставка и избори. Ето ние сме за избори на 20 юли”, посочи още Сидеров. 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие