Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Таня Андреева: Напускам поста на здравния министър с облекчение

Таня Андреева: Напускам поста на здравния министър с облекчение


 

Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви, че ще се оттегли от управлението и от програмното правителство на БСП с лека доза облекчение. В предаването „120 минути” по bTV тя призна, че всеки от колегите й в кабинета продължава да работи усърдно, както досега, въпреки че предсрочните парламентарни избори са само въпрос на месеци. По думите й досега не е имало разговор между нея и премиера Пламен Орешарски за датата, на която той възнамерява да подаде оставката си.
Министър Андреева посочи, че се надява следващият човек, който заеме поста й да не пренебрегва нуждите на майките и децата и да се старае да разпределя рационално обществения ресурс. Тя коментира смъртта на младата фотографка в София, която издъхна, докато чакаше в продължение на 40 минути линейката и спасението за живота си. Според Андреева случаят е наистина трагичен, но още по-жалко е, че системата на Спешна помощ се дирижира от хора, които не се интересуват от нея.

Таня Андреева допълни, че никой не е дал шанс на кабинета да заработи и той е бил отричан още от първия ден, в който е постъпил на власт. Тя изтъкна, че стоте дни толеранс не са били дадени от народа и за съжаление няма да бъдат изпълнени предвидените реформи, за които вече има прокарани закони. Като преценка на политиците тя определи разговорите от последните няколко дни, свързани с предсрочни парламентарни избори.
 
Снимка: www.presstv.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие