Сряда, 21- ви Февруари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Убиецът на сестрите Белнейски ще лежи до живот

Убиецът на сестрите Белнейски ще лежи до живот


 

Годините до края на живота си Лазар Колев ще прекара зад решетките на затвора. Убиецът на сестрите Росица и Христина Белнейски получи най-тежката присъда от Върховния касационен съд (ВКС) без право на замяна. Той трябва да плати на близките на жертвите си кръвнина в размер на 400 000 лева. Процесът се гледа от ВКС за втори път след заседанията през 2012 г., за които се смяташе, че трябваше да са окончателни преди произнасянето на наказанието за жестокото убийство, случило се преди 8 години, припомня БГНЕС.

Преди две години магистратите от ВКС решават да върнат делото в Пловдивския апелативен съд за ново разглеждане и събиране на още доказателства, въпреки, че по-рано Пазарджишкият окръжен съд вече е издал доживотна присъда. През лятото на миналата година институцията на Темида в града под тепетата отсъди доживотен затвор за престъпника. Той обаче използва шанса си да обжалва пред ВКС.

Двете момичета бяха открити мъртви на 31 януари 2006 г. в местността „Грамадите” край Брацигово след 4-дневно издирване от полицията по молба на семейството им. Две години по-късно се разбра, че под ноктите на жертвите има генетичен материал, доказващ самоличността на килъра. През 2011 г. се оказа, че Лазар Колев е единственият обвиняем по делото и той попадна под тежестта на правосъдната система.
Снимка: pravda.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие