Четв, 29- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Зрелостниците ще полагат изпити след Коледа

Зрелостниците ще полагат изпити след Коледа


 

Съвсем ненадейно за всички завършващи гимназия през тази година, те ще трябва да държат изпит по математика малко след коледната ваканция.

Ще имат на разположения два часа, а препитването ще е анонимно, поясни министърът на науката  и образованието Анелия Клисарова. Резултатите няма да се оценяват, защото целта е да се види къде учениците срещат затруднения и защо този предмет не е сред предпочитаните от зрелостиците на държавните матури по желание.

„Когато излязоха резултатите от PISA, всички коментираха, че сме на последни места. Когато искаме да анализираме причините за тези резултати и да вземем мерки, за да ги подобрим - сме недоволни. Няма да се оценяват учениците, а по-скоро учебните планове и програми, както и начинът на преподаване, за да разберем къде трябва да подобрим нещата. Нека родителите и учениците са спокойни – зрелостниците няма да получават оценки. В тестовете ще има повече отворени въпроси, с повече практическо насоченост, за да се подготвяме за по-добри резултати“, добави тя.
Снимка: www.novini.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие